Food Handling Technologies

Technologieën voor verpakkingsmachines

Irmato is een vooraanstaand leverancier van technologieën voor automatische verpakkingsmachines van verse en bevroren voedingsproducten. Irmato levert slimme en duurzame oplossingen, standaard en op klantspecificatie, zoals verpakkingsmachines voor groenten, voor snacks, voor vlees, vis & gevogelte, voor zoetwaren en voor bakkersproducten.

Onderscheidende factoren in verpakkingsmachines

Irmato’s aanbod van technologieën voor de verpakkingsindustrie onderscheidt zich in onder meer in hieronder beschreven gripper technologieën, product-verpakking synchronisatie en optimalisatie van proces lay out.

Gripper technologieën voor verpakkingsmachines

loadmaximg

Irmato ontwerpt en ontwikkelt technologieën voor grippers, waarbij we nieuwe versies van elke gripper uitgebreid testen in ons eigen testlaboratorium. We werken bij de ontwikkeling van de gripper technologie zowel met mechanische oplossingen als met vacuüm oplossingen.

Uitgangspunt bij de technologie van elke gripper voor verpakkingsmachines is optimalisatie van de handelingssnelheid, hygiëne, productintegriteit en gripbetrouwbaarheid van de gripper.

Product – Verpakking synchronisatie voor verpakkingsmachines

LoadMax 080170-01jz023 LR

Met high speed vision-systemen wordt de aanvoer van het te verpakken product in kaart gebracht. Door deze high speed vision-systemen te integreren in de verpakkingsmachines realiseert Irmato een optimale synchronisatie tussen de aanvoer van het product en de aanvoer van de verpakking.

Fluctuaties in producttoevoer worden door deze synchronisatie moeiteloos opgevangen en zullen daardoor nooit in ongeregeldheden in de afvoer van verpakte producten resulteren. Indien er om capaciteitsredenen meerdere robots nodig zijn, werken deze moeiteloos samen.

Zo realiseert men met zo min mogelijk robots een constante stroom van zo veel mogelijk verpakkingen. De robot met geïntegreerde high speed vision kijkt, herkent, denkt en verplaatst.

Link tussen Proces en Verpakken

Worst verp lijn

Irmato heeft ruime ervaring in het ontwerpen van complete lijnen van verpakkingsmachines en de integratie van deze machines in een productieomgeving. Op basis van een uitgebreide inventarisatie brengen we een advies uit omtrent de optimale factory lay-out van de verpakkingsmachines.

We integreren third party equipment zoals multihead- of checkwegers, flow-wrappers en metaaldetectoren om een complete lijn verpakkingsmachines in een turn-key project op te leveren. Dit alles met één aanspreekpunt voor de eindklant.

Alles wat onze klant hoeft te doen, is de ruimte ter beschikking te stellen.

Proces lay-out optimalisatie

LoadMax lijn DSC_2781-2000px

Irmato heeft ruime ervaring in het ontwerpen van complete lijnen van verpakkingsmachines en de integratie van deze machines in een productieomgeving.

Op basis van een uitgebreide inventarisatie brengen we een advies uit omtrent de optimale factory lay-out van de verpakkingsmachines. We integreren third party equipment zoals multihead- of checkwegers, flow-wrappers en metaaldetectoren om een complete lijn verpakkingsmachines in een turn-key project op te leveren.

Dit alles met één aanspreekpunt voor de eindklant. Alles wat onze klant hoeft te doen, is de ruimte ter beschikking te stellen.

Voorbeeld projecten

 • Sweeper
  De eerste generatie oogstrobots.
  Bekijk project
 • Snijrozen oogstrobot
  Snijrozen oogstrobot, een automatisch robotsysteem inclusief cameratechnologie en kniptool voor het oogsten van rozen, inclusief detectie van het bloeistadium van de bloem.
  Bekijk project
 • Geautomatiseerd snijproces
  Geautomatiseerd snijproces door 4 robots inclusief camera technologie, knip tools, bloemtakken en bloempot vervoer naar het knippen, planten van stekken in potten of trays.
  Bekijk project
 • Paprika verpakkingslijn
  Paprika verpakkingslijn. 6 LoadMAX robots inclusief camera technologie, sortering van paprika’s, verenkelaar en weegapparatuur, paprika transport, flowpacks, metaal detectie en data labelen/printen om paprika’s te verpakken in flowpacks op basis van een streefgewicht.
  Bekijk project
 • Verpakkingslijn voor gevulde en gepaneerde pluimvee- en vlees producten in trays
  Verpakkingslijn voor gevulde en gepaneerde pluimvee- en vlees producten in trays. 3 LoadMAX robots inclusief multi-pak grijpers, camera technologie, meerdere tray-lijnen en product transport voor de verpakking van vleesproducten in trays.
  Bekijk project
 • Verpakkingslijn voor worst
  Verpakkingslijn voor worst. LoadMAX robots, inclusief multi-pak grijpers, cameratechnologie, doos en worsttransport voor het verpakken van verse of bevroren worstjes in retail of consumenten verpakkingen.
  Bekijk project
 • Verpakkingslijn voor gevulde en gepaneerde pluimvee- en vleesproducten
  Verpakkingslijn voor gevulde en gepaneerde pluimvee- en vleesproducten. LoadMAX robot(s) met multi-pak grijper, cameratechnologie, tray ontnester en tray/product transport om bevroren schnitzels, cordon bleus en kip pasteitjes te verpakken in een high care omgeving.
  Bekijk project

Producten

Industrieën

Service

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

Niet leesbaar? Verander tekst