Industrial Manufacturing Technologies

Technologieën voor automatische assemblage, automatische bewerking en automatische handling

Irmato is vooraanstaand leverancier van technologieën voor de automatische assemblage, automatische bewerking en automatische handling van uiteenlopende producten. Irmato ontwerpt en realiseert steeds de optimale oplossing voor automatische assemblage, bewerking en handling in 24/7 productiesystemen met een hoge nauwkeurigheid en output. Of het nu gaat om de koppen van moderne scheerapparaten, kunststof spuitgietproducten, medische apparaten, gasontladingslampen, aanstekers, onderdelen voor automatische versnellingsbakken of microlenzen. De door Irmato ontwikkelde technologieën voor geautomatiseerde handeling omvatten het samenbrengen en opvoeren van de onderdelen, het bewerken van de onderdelen, automatische assemblage ervan tot een eindproduct en tenslotte de inspectie van het eindresultaat.

Automatische assemblage voor o.a. Reshoring & Smart Manufacturing

De hoge graad van automatisering en de integratie van vision systemen ter ondersteuning en aansturing van het proces, maken onze systemen voor automatische assemblage, automatische bewerking en automatische handling bij uitstek geschikt voor Reshoring (productie in Europa dankzij een lage operator involvement) en Smart Manufacturing (flexibele systemen waarmee automatisering reeds voor kleinere aantallen loont).

Deze propositie onderscheidt zich op de volgende gebieden:

Turn Key Solutions

PECM-lijn-geheel

Onze Systeem Architecten ontwikkelen samen met de klant het optimale concept voor automatische assemblage of automatische bewerkingen. Deze aanpak staat garant voor een technologisch geavanceerde en onderscheidende oplossing die optimaal aansluit bij de eisen en wensen van de klant. De realisatie van het concept wordt verzorgd door onze projectorganisatie. Irmato zorgt tevens voor de installatie en after sales. One Stop Shopping in haar meest pure vorm.

High Efficiency and Accuracy

Relay-calibration-tool_0173

Of het nu gaat om het handlen van pallets of microlenzen, Irmato levert steeds systemen met een optimale efficiency en output. Irmato realiseert systemen met een plaatsingsnauwkeurigheid tot het sub micron niveau. Wij bewijzen dat hoge nauwkeurigheden en een hoge output in machines uitstekend samen kunnen gaan.

Inline controle, Zero-defect

ILM-sensoren

Desgewenst integreert Irmato in-line inspecties in uw productielijnen. Hierbij kunt u behalve aan visuele inspecties denken aan inspecties op het gebied van bijvoorbeeld luchtdichtheid, gewicht of afmeting.
Door het integreren van inspecties in onze automatische assemblage lijnen worden foutieve producten herkend en verwijderd. Er rollen dus uitsluitend goede producten van de band: u kunt als producent de Zero-Defect belofte gestalte geven. Tevens kan de informatie die door de inspectiesystemen verzameld wordt, gebruikt worden voor SPC rapportage, proces verbetering of integratie in het ERP systeem.

Voorbeeld projecten

 • Automatische plaatsing ampullen/flesjes
  Automatische plaatsing van ampullen of flesjes op een metalen houder voor verdere verwerking.
  Bekijk project
 • Pallet transportsysteem voor sterilisatie van medische producten voor eenmalig gebruik
  Pallet transportsysteem voor sterilisatie van medische producten voor eenmalig gebruik. In een speciaal ontworpen bunker worden producten op aluminium pallets rondom een stralingsbron getransporteerd. Daarbij worden de producten gesteriliseerd door blootstelling aan een stralingsbron die zijn energie krijgt uit de radio isotoop Cobalt 60.
  Bekijk project
 • Geautomatiseerde vul- en inspectielijn
  Geautomatiseerde vul- en inspectie lijn voor trommel containers ten behoeve van bloedsuiker meetstroken. De containers hebben holtes die zijn gevuld met droogpoeder. De holtes worden automatisch verzegeld. Het niveau van vulling en de dimensie van de containers worden 100% geïnspecteerd door middel van vision- en tactiele metingen. Verschil in dimensies wordt teruggekoppeld naar het spuitgietproces ter voorkoming van onjuiste productie batches.
  Bekijk project
 • Productielijn voor het slijpen van vormen
  Turn Key realisatie van een productielijn voor het slijpen van de vormen van duwbandelementen voor toepassing in een CVT versnellingsbak. Hierin zijn nieuwe productiestations geïnstalleerd en bestaande stations opgewaardeerd tot de huidige veiligheidseisen.
  Bekijk project
 • Verplaatsing Loop-Sets
  Verplaatsing van Loop-Sets (10 Loops per pakket) naar een oven in een geconditioneerde ruimte. Dit Turn-Key project omvat ontwerp, levering, installatie en service van de geconditioneerde ruimte, geautomatiseerd handling systeem, grijper technologie, trolleys, oven kooien en vervoer frames.
  Bekijk project
 • Vision en handling
  Automatische inlay en verwijdering van onderdelen in een spuitgietproces. Metalen onderdelen worden herkend en automatisch opgepakt voor plaatsing in een 6-voudige matrijs. Eindproduct wordt verwijderd uit de matrijs binnen dezelfde cyclus, visueel geïnspecteerd en verplaatst voor verdere verwerking.
  Bekijk project
 • Scara Robot
  Scara Robot voor geautomatiseerde bin picking, als een modern alternatief voor een vibrerende hopper
  Bekijk project
 • Assemblage gasaanstekers
  Geautomatiseerde assemblage van gasaanstekers. Alle aanstekers worden getest op 100% functionaliteit, defecte producten worden verwijderd uit de lijn.
  Bekijk project
Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

Niet leesbaar? Verander tekst