Toepassing van de verpakkingsrobot LoadMAX

De LoadMAX is een verpakkingsrobot, waarbij camera- en grijpertechnologie op vernuftige wijze samengaan. Door deze technologie is het mogelijk om met hoge snelheid producten – in willekeurige positie aangevoerd – te herkennen, op te pakken en er vervolgens een sorteer-, groepeer-, productie- of verpakkingshandeling mee uit te voeren. De LoadMAX verpakkingsrobot is de juiste link tussen uw product en verpakking. De robot is breed inzetbaar bij verpakkingsmachines in de levensmiddelenindustrie, voor het verwerken van onder meer vers of bevroren vlees,  snacks, koek en chocolade en tuinbouwproducten, zoals paprika’s en andere groentegewassen.

Techniek van de verpakkingsrobot LoadMAX

Modulair: Afhankelijk van de capaciteitsbehoefte kunnen meerdere verpakkingsrobots per verpakkingsmachine aan elkaar worden gekoppeld.

Grippers: Irmato heeft door jarenlange ervaring in de verwerking van verse en bevroren (food)producten veel kennis van producteigenschappen en weet dit te vertalen in innovatieve grippers voor verpakkingsmachines.

Software: Irmato integreert de LoadMAX verpakkingsrobot in uw specifieke productielijn en levert software die op juiste wijze uw producttransport koppelt aan uw verpakkingsstroom, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met eventuele fluctuaties in uw productaanvoer.

Minimalisering weggeefgewicht: De LoadMAX verpakkingsrobot kan in combinatie met een weegmodule het gewicht van ieder afzonderlijk product vaststellen. Het managementsysteem combineert vervolgens producten op de verpakkingsmachines om een optimale beladingsgraad te bereiken en het ‘weggeefgewicht’ tot een absoluut minimum te beperken.

Specificaties van de verpakkingsrobot LoadMAX

De LoadMAX verpakkingsrobot is volledig sanitair uitgevoerd zodat de robot geschikt is voor toepassing bij verpakkingsmachines met strenge voorschriften met betrekking tot hygiëne en reiniging.

  • 2D of 3D vision oplossing
  • Productspecifieke gripper technologie inclusief snel wisselsysteem
  • 3 of 4 robot vrijheidsgraden
  • Volledig roestvast staal, eenvoudig te reinigen, washdown (> IP65)
  • Zeer toegankelijk modulair ontwerp (standalone of met meerdere robots geïntegreerd)
  • Bewezen technologie, beperkte footprint
  • Ook leverbaar in niet- sanitaire uitvoering
  • Kleuren touchscreen HMI bedieningsscherm
Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

Niet leesbaar? Verander tekst