Qualification Technologies

Geavanceerde industriële meetinstrumenten en industriële meetoplossingen

Het specialisme Qualification Technologies biedt slimme industriële meetinstrumenten en meetoplossingen voor complexe industriële test- & meetvraagstukken. Door bundeling van kennis van sensortechnologie en van handling- en positioneringsconcepten is Irmato in staat om industriële meetinstrumenten en industriële meetoplossingen met hoge nauwkeurigheid (µm) geometrische metingen uit te voeren in een 24/7 industrie.

Geautomatiseerd maakproces met inline meetsystemen

Irmato’s industriële meetinstrumenten en meetoplossingen garanderen een geautomatiseerd maakproces met inline metingen en de mogelijkheid om kort op het maakproces corrigerende maatregelen te nemen om onnodige uitval te voorkomen.

6-sigma voor kwalificatie- / meetmiddelen

Door onze ervaring in een 24/7 productieomgeving en producten die met een constante hoge kwaliteit gefabriceerd moeten worden, weet Irmato dat voor een goede nauwkeurigheid en robuustheid van kwalificatie-/meetmiddelen een (lean) 6-sigma aanpak een vereiste is.

Deze propositie onderscheidt zich op de volgende gebieden:

Metrology and Vision (1D/2D/3D)

plane_z_jet

Met behulp van optische meettechnieken is het mogelijk producten contactloos te meten en geometrische eigenschappen van producten te bepalen. Gebruik makend van deze kennis heeft Irmato de Accuro ontwikkeld, een hardware- en softwareplatform. Met het vision systeem kunnen zeer snel 2D metingen verricht worden. Met de witlichtsensor en een xy-stage wordt het product met sub-micron nauwkeurigheid ingemeten. Resultaat is een puntenwolk met x,y,z informatie die verder verwerkt wordt om de geometrische kenmerken van het product, zoals vorm/dikte/vlakheid te berekenen. Met de gebruikte technologie is het ook mogelijk laagdikte van transparant en semitransparant materiaal te meten. De meetsnelheid van dit systeem kan worden vergroot door toepassen van lijnsensoren en/of vlaksensoren.

High accuracy and speed

Optical-24-7-2

Irmato heeft ervaring in het inspecteren en meten van producten van enkele mm tot enkele meters en levert hiervoor inline systemen.
Onze vision systemen onderscheiden zich door het gebruik van hoogwaardige camera’s, lenzen en verlichting in combinatie met een merkonafhankelijke beeldverwerkingsapplicatie. Hierdoor kunnen we complexere meetvraagstukken oplossen en robuuste systemen maken voor wisselende omstandigheden.

Inline and stand alone

Optical-24-7operator-aan-meetmachine

Irmato levert stand alone industriële meetinstrumenten en meetoplossingen die los van de productielijn gebruikt kunnen worden. Voorbeeld is het meetinstrument ITT, een vision desk opstelling, die een product in een fractie van een seconde kan meten. Irmato levert eveneens inline meetsystemen die geïntegreerd kunnen worden in uw productielijnen. Hierbij kunt u behalve visuele inspecties en het bepalen van productgeometrie ook denken aan inspecties van bijvoorbeeld luchtdichtheid of gewicht. Door de integratie van testen in assemblagelijnen worden foutieve producten herkend en verwijderd en rollen er uitsluitend goede producten van de band. U kunt uw Zero-Defect belofte hiermee waarmaken.
De informatie die door de inspectiesystemen verzameld wordt, kan tevens gebruikt worden voor SPC rapportage, proces verbetering en integratie in het ERP systeem.

Voorbeeld projecten

 • Productie-installatie
  Productie-installaties voor 24/7 vervaardiging van optische componenten.
  Bekijk project
 • Inspectie robot
  Robot voor inspectie van grote oppervlakten met sub micron nauwkeurigheid, bijvoorbeeld voor geautomatiseerde inspectie van zonnedaken en koplamp units.
  Bekijk project
 • Optisch 24/7
  Off-Line inspectie van 2 cm circulaire producten. Volledig geautomatiseerde 3D-meting, met inbegrip van dataverzameling, -verwerking en –analyse Producten worden ingevoerd met carriers, buffer voor maximaal 240 producten. Integratie met klant ERP-systeem voor monitoring van het productieproces.
  Bekijk project
 • Multi-sensor inline 24/7
  In-Line controle op grootte, gebreken en verontreiniging van 2 cm circulaire producten. Multi-sensor apparatuur zoals camera, afstandssensor en 3D Topografie sensor.
  Bekijk project
Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

Niet leesbaar? Verander tekst