Tooling & Module Solutions

Tooling & Module Solutions

Binnen de expertise Tooling & Module Solutions is Irmato gespecialiseerd in:
– Productie Tooling & Kwalificatie Tooling
– Service Tools
– Moduledesign
– Design Validatie Omgeving

Ontwikkeling, productie, integratie en ingebruikname van systemen

Irmato’s ervaren Systeem Architecten, Designers en Engineers maken gebruik van hoogstaande productie- en integratiefaciliteiten. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal van dienst zijn. Irmato verzorgt desgewenst de volledige systeemontwikkeling, -productie, -integratie en –ingebruikname voor haar klanten. Deze vorm van samenwerken en ontzorgen is met name gericht op OEM’s in uiteenlopende industrieën.

Ontzorging van ontwikkeling tot ingebruikname van systemen

Klanten van Irmato hoeven geen specialistische engineers in dienst te nemen om deze vervolgens voortdurend cursussen te laten volgen. Zij hoeven ook geen eindeloze reeks partners te zoeken voor de ontwikkeling, productie en integratie van hun systemen. Irmato ontzorgt haar klanten voor het hele traject.
Deze propositie onderscheidt zich op de volgende gebieden:

Co-Creating

mechatronica

Irmato is gewend om te werken in de klantomgeving en volgens de werkwijze van de klant. We hebben hierbij een nauwe relatie en directe verbinding met de klant. We kunnen direct in het klantsysteem meekijken bij het opstellen van specificaties, het verifiëren van concepten en voor volume- en decompositiechecks. Ook kan Irmato zo samen met de klant in één systeem tekeningen maken, reviewen en vrijgeven.

Complementary to your organization

Prototyping_2152

Irmato biedt klanten de onderdelen in het ontwikkel- en realisatieproces waarover zij zelf niet beschikken. Hierbij kunt u denken aan productie of kwalificatie van onderdelen en/of het leveren van specialisten voor het oplossen van problemen.

From Problem to Product

3502524427

Irmato begeleidt en verzorgt het proces van probleem tot product, ook wel het ‘one-stop-shop-model’ genaamd. Wij zoeken bij de klant uit wat het probleem is, bedenken de oplossing, maken een prototype, testen het en integreren de oplossing. Uiteraard bent u ook voor de service bij Irmato op de juiste plek.
Dit verdient zich niet alleen terug in geld, maar vooral ook in doorlooptijd van de oplossing.

Irmato Precision Parts: productie van fijnmechanische onderdelen

Irmato Precision Parts (IPP) is de machinefabriek van Irmato. Het specialisme van IPP is het produceren van fijnmechanische onderdelen van diverse afmetingen volgens klantspecificatie. Deze werkzaamheden worden niet alleen verricht voor de eigen projecten en producten van Irmato, maar voor alle spelers in de markt.

Co-creator en toeleverancier draai- en freeswerk

IPP is uw betrouwbare partner als co-maker en toeleverancier (voor alle sectoren) van draai- en freeswerk, aanverwante verspaningstechnieken en assemblage voor het leveren van complete modules. Voor eventueel noodzakelijke uitbestedingen staat onze jarenlange samenwerking met de beste gespecialiseerde bedrijven in de regio garant voor topkwaliteit.

Machinepark en moderne CAM applicaties

Irmato Precision Parts beschikt over een breed en geavanceerd machinepark en moderne CAM applicaties en staat in de markt bekend om haar flexibiliteit en hoge mate van vakmanschap.

Irmato Precision Parts onderscheidt zich met name op het gebied van:

Manufacturability

Ook bij Irmato Precision Parts is de samenwerking tussen onze engineers en degenen die bouwen (de denkers en de doeners) de succesbepalende factor. Irmato heeft beide in huis, dus de onderlinge lijnen zijn kort en er kan snel geschakeld worden.

Als specialist in verspaning en aanverwante technieken, heeft Irmato vele jaren ervaring op het gebied van bewerkingen. Irmato is de juiste partner in manufacturing vraagstukken. De specialisten sparren graag met de systeem architect over de maakbaarheid van een concept.

Voorbeeld projecten

 • Blade Rotator System

  Bekijk project
 • FEM berekening
  Ontwerp en validatie middels FEM berekeningen van transport fixtures voor bladen van windmolens.
  Bekijk project
 • Rotorbladen transport system
  Systeem voor het transporteren van rotorbladen van windmolens.
  Bekijk project
 • Rotorblad installatietool
  Rotorblad installatietool waarvoor Project management, mechanisch ontwerp, validatie van stijfheid en sterkte volgens hoogste normen, hydraulisch ontwerp en ontwerp besturing is verzorgd. In in het onderhavige geval werd het project turn-key opgeleverd.
  Bekijk project
 • Frame CT-scanner
  Ontwerp en Prototyping van een frame voor een CT-scanner. Het ontwerp gedeelte omvat tevens de mechanische constructie, beeldverwerking elektronica, simulatiesoftware, hoge snelheid van gegevensoverdracht.
  Bekijk project
 • Optisch platform
  Ontwerp van een optisch platform voor de uitlijning van een lasersystem. Het platform heeft 6 vrijheidsgraden en staat geïsoleerd van de vloer.
  Bekijk project
 • Testbank vibratie
  Ontwikkeling en realisatie van een testbank voor de bepaling van eigenfrequentie en vibratie amplitude van vacuumpompen (turbo moleculair pomp).
  Bekijk project
 • Kwalificatietool stootdempers
  Tool voor de kwalificatie van stootdempers. Bepaling van het dynamische dempingsgedrag met gebruik van 2000 Hz data sampling.
  Bekijk project
 • Testbank voor kwalificatie dempingsgedrag
  Ontwerp en realisatie van testbank voor kwalificatie van het dynamisch dempingsgedrag van een luchtvering systeem. Validatie van het systeem wat betreft demping, compliancie, resonantiefrequentie en dynamisch gedrag.
  Bekijk project
 • Kwalificatiegereedschap
  Kwalificatiegereedschap voor flexibele PCB’s. Geautomatiseerde test afloop en dataverwerking.
  Bekijk project
 • Printkop
  Printkop voor onderzoek naar de mogelijkheid om dunne lagen en structuren te printen voor flexibele elektronica en zonne-energie.
  Bekijk project
 • Proces validatie systeem
  Apparatuur voor het uitlijnen van transparante film met micro-lenzen op een display, voor het verkrijgen van 3D-ervaring op TV schermen
  Bekijk project

Producten

Service

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

Niet leesbaar? Verander tekst